Πρόγραμμα Εκδρομής Κωνσταντινούπολη για το 3ημερο της 25ης Μαρτίου 2024

Πρόγραμμα Εκδρομής Κωνσταντινούπολη για το 3ημερο της 25ης Μαρτίου 2024

Διαμονή:Chrystal Nova Plaza 4*🏙
1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/03/24 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (760 km)
Συγκέντρωση στο πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς ώρα 22:00 (βράδυ Πέμπτης 21 Μαρτίου προς Παρασκευή 22 Μαρτίου)αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Μέσω Εγνατίας οδού, περνώντας από Καβάλα – Ν. Καρβάλη, Ξάνθη, Kομοτηνή, Αλεξανδρούπολη φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων (δυνατότητα επίσκεψης καταστήματος αφορολογήτων). Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων/ταυτοτήτων είσοδος στην Τουρκία. Ταξιδεύοντας και αφού περάσουμε από Κεσάνη – Μάλγαρα- Ραιδεστό,άφιξη στην Πόλη των Πόλεων Κωνσταντινούπολη . Μετάβαση στην ιστορική μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με το θαυματουργό αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια ακολουθώντας τα περίφημα Θεοδοσιανά Τείχη θα δούμε τη Χρυσή Πύλη και το Επταπύργιο και θα καταλήξουμε στην Μονή Βλαχέρνας, όπου για πρώτη φόρα εψάλει ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.χ.
Ακολουθεί ξενάγηση στο περίφημο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα μετάβαση στο λιμάνι του Σιρκεντζι για προαιρετική κρουαζιέρα στο χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο θαυμάζοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης που αποτελείται από παλάτια, πύργους, γραφικά ψαρό-χώρια & ξύλινες Οθωμανικές επαύλεις. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην Πλατεία Ταξίμ.Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 23/03/24 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από τον ιστορικό Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί όπου σήμερα είναι πλατεία και ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ. Ο ιππόδρομος ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλη. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε την Αγιά Σοφία, ⛪️το αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ταυτόχρονα ένα από εκείνα τα μνημεία, όπου οι χριστιανοί της εποχής εκείνης, σύμφωνα με τον Προκόπιο, πίστευαν ότι “ο ναός αυτός δεν είναι έργο ανθρώπινης προσπάθειας ή τεχνικής, αλλά της επενέργειας του Θεού “το μέγα μοναστήρι καύχημα της Ορθοδοξίας μέσα στους αιώνες. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στην Αυτοκρατορική Κινστέρνα (Δεξαμενή του Ιουστινιανού) με την περίφημη ακουστική, διάσημος χώρος μουσικών εκδηλώσεων.
Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το εμβληματικό ανά κτο ρο-ορόσημο με τους ανεκτίμητης αξίας θησαυρούς Τοπ Καπί.🕌 Ακολουθεί στη συνέχεια μετάβαση στη σκεπαστή αγορά Capali Carci και είμαστε ελεύθεροι για να περιπλανηθούμε στην περίφημη αγορά με τα 5.000 μαγαζιά με είδη σε χρυσό, ασήμι, αλάβαστρο, δέρμα, χαλκό όπου περιμένουν να διαλέξετε.🛍📿🧣 Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ, προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο με Οριεντάλ μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 24/03/24 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
Πρωινό και αναχωρούμε για μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας. 🎚Εν συνεχεία επίσκεψη στην Αιγυπτιακή αγορά μπαχαρικών και τροφίμων.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων Cemal Resit Rey Harbiye την εκδήλωση του Πατριαρχείου, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας ( παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και της εκκλησιαστικής Συνόδου), με το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή ¨Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων¨ με την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΆΝ χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Το βράδυ προαιρετικά γεύμα στην περιοχή Κουμ Καπί με τις ψαροταβέρνες και τους παραδοσιακούς πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση .
4η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ (760 km)
Μετά το πρόγευμα τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ ʼ οδόν, άφιξη στην πόλη μας.
🔷️️🔶️Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί, χωρίς να παραληφθεί οποιοδήποτε ουσιαστικό κομμάτι στην εκδρομή
🔷️🔶️ Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από επαγγελματία ξεναγό .
🔷️🔶️Κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού θα μετακινηθούμε με πούλμαν πολυτελείας τελευταίας τεχνολογίας!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
🔸️ Για την είσοδο μας την Τουρκία απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου τελευταίας 15ετίας ή διαβατήριο σε ισχύ.
🔸️Προσοχή στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας είτε αφορά κλήσεις, είτε δεδομένα ,καθώς το κόστος είναι υπερβολικά μεγάλο. Συμβουλευτείτε τους παρόχους σας (Cosmote,Vodafone,κτλ). Τα ξενοδοχεία και τα περισσότερα καφέ, εστιατόρια διαθέτουν Wi-Fi και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή VIΒER για δωρεάν κλήσεις.
🔸️Σε όλο το ιστορικό κέντρο υπάρχουν ανταλλακτήρια που μπορείτε αλλάξετε ευρώ με τοπικό νόμισμα
🔸️Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες MasterCard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
🔸️Ο χρόνος του ταξιδιού είναι κατά μ.ο. έως 13 ώρες ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα και υπό φυσιολογικές συνθήκες.
🔸️Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούνε απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
🔸️Τα λεωφορεία δε δύνανται να έχουν Wi-Fi, καθώς προς το παρόν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν να το υποστηρίξουν σε χώρες εκτός Ε.Ε.
🔸️Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις(βάση σχετικής νομοθεσίας) σε τακτά διαστήματα (ανά 3ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητα τους δεν είναι και η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες.
🔸️Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

☎️ 6948032803
(τηλ επικοινωνίας Συλλόγου)
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ