Ο Σύλλογος ΜΑΖΙ ΣΟΥ στη συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθών στις Βρυξέλλες

Ο Σύλλογος ΜΑΖΙ ΣΟΥ στη συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθών στις Βρυξέλλες

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 7-9 Ιουνίου το ετήσιο συνέδριο του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ (ECPC) με τη συμμετοχή 210 μελών και 156 συλλόγων από 35 χώρες.
Η ECPC είναι η φωνή των καρκινοπαθών στην Ευρώπη και καλύπτει μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης και άλλες μη ευρωπαικές χώρες. Εργάζεται για μία Ευρώπη, όπου όλοι οι ασθενείς με καρκίνο θα έχουν έγκαιρη και αποτελεσματική πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα που διατίθενται και πιστεύει ότι οι ασθενείς με καρκίνο είναι οι σημαντικότεροι συνεργάτες των θεμάτων που σχετίζονται Ο με αυτούς έχοντας ως βασική αρχή «τίποτα για εμάς χωρίς εμάς».
0 Σύλλογος ΜΑΖΙ ΣΟΥ εντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 στον ευρωπαϊκό οργανισμό ECPC, ως καταχωρημένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε κράτος μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, που ως κύριο αντικείμενό του είναι η φροντίδα ασθενών με καρκίνο, αποδεικνύοντας μέσα από τη δράση του ότι εστιάζει στον ασθενή με καρκίνο καθώς και τη συμμετοχή των ιδίων των ασθενών στις δραστηριότητες του.
Κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου της ECPC, υπό την προεδρία του Francesco De Lorenzo, παρουσιάστηκε από την επικεφαλή της ευρωπαϊκής επιτροπής του τομέα της ΗΤΑ, πρόταση σχετικά με την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας και και τη συνεργασία και συμμετοχή των ασθενών στην ΗΤΑ.
Εμπειρογνώμονες από το καρκινολογικό κέντρο Sciencano και την Ακαδημία υγρής βιοψίας ανέλυσαν διεξοδικά τόσο τις νέες τεχνικές για το καρκίνο όσο και τη σημασία που έχει η γονιδιωματική και εξατομικευμενη ιατρική και το biobanking για τους καρκινοπαθείς.
Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο φετινό συνέδριο στο κομμάτι της ψηφιακής υγείας, το οποίο ανέπτυξαν τόσο έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς, όσο και η αντιπρόεδρος της ECPC και μελλοντική πρόεδρος της κυρία Καίτη Αποστολίδη.
Σημαντική αναφορά θα πρέπει να γίνει στις οδηγίες που δόθηκαν για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής και στον ευρωπαϊκό πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Άκρως ενδιαφέρουσα και η παρουσίαση των δράσεων των μελών της ECPC, μεταξύ των οποίων και η δράση του Συλλόγου ΜΑΖΊ ΣΟΥ για το καρκίνο της Ουροδόχου κύστης, με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών .
Ο κύκλος των εργασιών του φετινού συνεδρίου έκλεισε με την έγκριση των πρακτικών της ετήσιας γενικής συνέλευσης και της οικονομικής έκθεσης 2018, την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ECPC, το σχέδιο δράσης, την έγκριση των πρακτικών, της οικονομικής έκθεσης και τη παρουσίασης του νέου Δ. Σ της ECPC, με τη Καίτη Αποστολίδη – πρόεδρο της ΕΛΛΟΚ (ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΚΑΡΚΊΝΟΥ) – να κρατά τα ηνία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα επόμενα τρία χρόνια, διάκριση και τιμή εξαιρετική για τη χώρα μας.
Το Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» εκπροσώπησε η επίτιμη Πρόεδρος του κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου -Μισκία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ