Η ημερίδα του ΜΑΖΙ ΣΟΥ «Δικαίωμα στη Γονιμότητα»

Η ημερίδα του ΜΑΖΙ ΣΟΥ «Δικαίωμα στη Γονιμότητα»

Υποστηρίζουμε το «Δικαίωμα στη Γονιμότητα» για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική ασθένεια και Φίλων αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» N. Καστοριάς σε συνεργασία τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab, διοργάνωσαν με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση στην Καστοριά, με θέμα «Δικαίωμα στη Γονιμότητα», την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου μας και προκειμένουν να ενημερωθούν τα μέλη της τοπικής κοινωνίας για τα νέα δεδομένα που επιτρέπουν με ασφάλεια σε γυναίκες που νοσούν από καρκίνο να διεκδικήσουν τη γονιμότητά τους.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Iατρικού Συλλόγου Καστοριάς, ειδικοί επιστήμονες προσέγγισαν το θέμα Καρκίνος και Γονιμότητα για τις γυναίκες.
Η συντήρηση της γονιμότητας των γυναικών με καρκίνο του μαστού, η επίτευξη εγκυμοσύνης, η κύηση και ο θηλασμός ήταν κάποια από τα θέματα που αναφέρθηκαν. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.

Χαιρετισμούς απήυθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου «Μαζί σου» Ν. Καστοριάς, κα Στέλλα Ζυμπίδου και ο κ. Δημήτρης Νικολαίδης, Γενικός Διευθυντής του Embryolab.

Η κα Αλεξία Χατζηπαρασίδου (B.Sc., M.Sc. Sr. Κλινική Εμβρυολόγος, Διευθύντρια Εργαστηρίων Embryolab) ανέλυσε, στην ομιλία της, πως η επιστήμη προστατεύει το αγαθό της γονιμότητας στη γυναίκα µε καρκίνο του µαστού και παρουσίασε τις λύσεις που προσφέρει σήμερα η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Στη συνέχεια, η κα Σοφία Μπάκα (Ογκολόγος–Παθολόγος) απάντησε στο ερώτημα εάν μπορούν να συνδυαστούν τα ογκοθεραπευτικά σχήματα με τη γονιμότητα και κατέρριψε τον μύθο που υπάρχει σχετικά. Στην εποχή μας, η απάντηση είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς και με ασφάλεια, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στο τέλος,ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης, (MD, M.Sc. Γυναικολόγος Υποβοηθούµενης Αναπαραγωγής Embryolab) παρουσίασε τη Συντήρηση Γονιμότητας σε νέες ογκολογικούς ασθενείς. Καθώς και το τί µας δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα από την εφαρμογή της.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μία σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων από τους παρευρισκόμενους προς τους επιστήμονες, σχετικές με τα θέματα που παρουσιάστηκαν.
Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το κοινό που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το Embryolab υποστηρίζει το «Δικαίωμα στη Γονιμότητα» σε ογκολογικούς ασθενείς και στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Συλλόγου «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» και κάθε γυναίκα ή ζευγάρι που αγωνίζεται για τη γονιμότητα.