Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας της Καστοριάς

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας της Καστοριάς

Ενεργό ρόλο στις προσπάθειες του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» να αυξηθεί η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών αναλαμβάνει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.
Μονάδα του Συλλόγου θα παραβρεθεί στην Καστοριά το διήμερο 15 και 16 Ιουλίου όπου θα πραγματοποιηθεί η Β΄ φάση του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος για τις κατηγορίες Παίδων Κορασίδων και ΑΜΕΑ (επίδειξη) προκειμένου να προσεγγίσει νέους Εθελοντές δότες μυελού των οστών. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 45.000 εθελοντές μετέχουν σε αυτή τη «δεξαμενή ζωής» ενώ στόχος της δράσης είναι να ξεπεράσουν τους 150.000 στα επόμενα χρόνια.
Στην ομάδα των εθελοντών δοτών μετέχουν ήδη εκλεκτά μέλη της ελληνικής κωπηλατικής οικογένειας όπως η Καστοριανή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο δις ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος , η ολυμπιονίκης του Ρίο και παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου και πολλοί άλλοι αθλητές κι αθλήτριες.

Στόχος είναι στην Καστοριά όπου θα δώσουν το παρών πάνω από 300 αθλητές κι αθλήτριες να μεγαλώσει η δεξαμενή δίνοντας την ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση μυελού των οστών να ξανακερδίσουν τη ζωή βρίσκοντας το κατάλληλο μόσχευμα.

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία προτρέπει τα μέλη της τους αθλητές τους παράγοντας και τους γονείς να γίνουν κομμάτι αυτής της προσπάθειας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην κοινωνία.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που θα λάβει χώρα στην Καστοριά και κοντά στον στίβο των αγώνων είναι τόσο ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, όσο και οι εξής Σύλλογοι:

  • Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ»
  • Εταιρία Προστασίας Ατόμων με αυτισμό /Δ.Α.Δ Νομού Καστοριάς
  • Σύλλογος Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς
  •  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Καστοριάς
  •  Σύλλογος Αιμοδοσίας Πολιτισμού Περιβάλλοντος «η Μελωδία της Καρδιάς»
  •  Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος” Σπασμένο Ρόδι”
  • Όμιλος πολιτιστικής ανάπτυξης «Μύησης»
  • πολιτιστικός σύλλογος Απόζαρι
  •  πολιτιστικός σύλλογος “Αθ. Χριστόπουλος”

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων θα υπάρχει δυνατότητα λήψης δείγματος σιέλου και εγγραφών εθελοντών δοτών