Έρευνα για τη στάση των ασθενών με καρκίνο / επιβιωσάντων στην πανδημία COVID-19 και τη θεραπεία τους

Έρευνα για τη στάση των ασθενών με καρκίνο / επιβιωσάντων στην πανδημία COVID-19 και τη θεραπεία τους

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου ανταποκρινόμενη στα δεδομένα που προέκυψαν μετά την πανδημία κορονοϊού, διεξάγει μία έρευνα η οποία αφορά τους ογκολογικούς ασθενείς, τους φροντιστές και τους οικείους τους, προκειμένου να αναδείξει την εικόνα που συνάντησαν οι ασθενείς με καρκίνο κατά την επαφή τους με τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας της χώρας μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τον πρώτο καιρό μετά τη λήξη της (το χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως και 31 Μαΐου 2020).

Όλο αυτό το διάστημα, με μεθοδικότητα, ψυχραιμία και σοβαρότητα, η ΕΛΛΟΚ ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων, με στόχο την εξυπηρέτηση, διευκόλυνση και ανακούφιση των ογκολογικών ασθενών και των φροντιστών τους, σε κάθε τομέα που παρουσιάστηκε λειτουργική δυσαρμονία, λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Παράλληλα όμως και δεδομένου ότι ουδείς μπορεί να ισχυριστεί με ασφάλεια ότι δεν θα υπάρξει και νέα φάση όξυνσης της πανδημίας, καλούμαστε σήμερα, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και μέσα από τη συμμετοχή μας στην έρευνα να παράσχουμε τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που θα επιτρέψουν την σωστή καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων. Οι απαντήσεις σας θα αποτελέσουν τη βάση για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, ώστε να επιτύχουμε βελτίωση των συνθηκών εξασφάλισης της συνέχειας της ογκολογικής περίθαλψης και εξάλειψη των ανεπαρκειών που εμφανίσθηκαν κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επιπλέον τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτελέσουν τον πλέον τεκμηριωμένο οδηγό για ουσιαστικές προτάσεις προς την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους στην ογκολογική περίθαλψη φορείς της χώρας μας, καθώς θα αποδώσουν με ρεαλισμό και ευθύτητα την πραγματικότητα που βίωσαν οι ασθενείς με καρκίνο στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τέλος στόχος μας είναι να διεξάγουμε στο μέλλον και σε ορίζοντα διετίας και επόμενα στάδια της έρευνας, ώστε να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση στην πράξη του βαθμού ικανοποίησης των αιτημάτων μας και να υπάρχει συνεχής καταγραφή της προόδου των θεμάτων, τα οποία θα προκύψουν από το πρώτο στάδιο που ξεκινάει σήμερα.

Η έρευνα απαιτεί μόνο 10 – 15 λεπτά και παρακαλούμε να συμβάλλετε στη διάδοση της μέσα από τα social media. Σε πολλές ερωτήσεις υπάρχει πεδίο για ελεύθερες απαντήσεις και σχόλια. Η άποψή σας έχει βαρύτητα και αναμένουμε τις απαντήσεις και τα σχόλια σας που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή θα ισχυροποιήσουμε την διαπραγματευτική μας ικανότητα και θα αναδείξουμε τη δύναμη της φωνής των ασθενών με διαφάνεια και τιμιότητα. Μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ελίνα Αλεξοπούλου για επιπλέον πληροφορίες και βοήθεια στο mail : office@ellok.org.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας και περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Καίτη Αποστολίδου
Πρόεδρος