5ο ετήσιο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ – 4 έως 6 Φεβρουαρίου 2021

5ο ετήσιο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ – 4 έως 6 Φεβρουαρίου 2021

Στις 4 έως 6 Φεβρουαρίου 2021 θα διεξαχθεί το 5ο ετήσιο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ το οποίο και φέτος με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου θα δώσει την ευκαιρία ανάδειξης και διαβούλευσης των σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την ογκολογική κοινότητα της χώρας μας.

Το 2021 σηματοδοτεί την συνέχιση της Ευρωπαϊκής πολιτικής «Αποστολή για τον καρκίνο»(Cancer–Mission) και το τρίτο έτος της τριετούς εκστρατείας της U.I.C.C. για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου,  με το σύνθημα #IAmAndIWill, που είναι μια ισχυρή παρότρυνση για δράση και προτρέπει για μια προσωπική δέσμευση. Το σύνθημα αντιπροσωπεύει τη δύναμη της ατομικής δράσης, που αναλαμβάνεται τώρα, στο σήμερα για να επηρεάσει το μέλλον.

Στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο, θα εστιάσουμε σε θέματα που θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες στους οποίους θα στηριχθεί το πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για το 2021. Ταυτόχρονα θα δοθεί έμφαση στα θετικά βήματα που έχουν ξεκινήσει με την ανάπτυξη συνεργασιών  με τα ερευνητικά ινστιτούτα και τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες στο χώρο του καρκίνου και τις προοπτικές για τη νέα χρονιά.

Με δεδομένους τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας Covid-19 το φετινό 5ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ, προβλέπεται να διεξαχθεί σε υβριδική μορφή που θα συνδυάζει τη φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού ομιλητών και συμμετεχόντων, με τη διαδικτυακή συμμετοχή της πλειοψηφίας των συνέδρων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, η θεματολογία του 5ου Συνεδρίου, θα εστιάσει στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

1. Πολιτικές υγείας για τον καρκίνο στην Ελλάδα & την Ευρώπη
2. Covid-19 & Καρκίνος
3. Εξατομικευμένη ογκολογία
4. Η τεχνολογία στην ογκολογία

Κάθε ενότητα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, μετά το πέρας των οποίων θα διατεθεί ικανός χρόνος για συζήτηση καθώς και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Σκοπός μας είναι ενεργή συμμετοχή του ακροατηρίου στη συζήτηση, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που κρίνουν εφικτές, καθώς και παρουσίαση των καλών πρακτικών που υπάρχουν στα μέλη μας.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ